Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2014 20:59 - Алтернатива за писмото на Пискова
Автор: kostadin Категория: Технологии   
Прочетен: 1631 Коментари: 11 Гласове:
1

Последна промяна: 15.04.2014 21:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
19:48 - Отворено писмо до американския посланик-алтернатива Автор: angpiskova Категория: Политика   image
Прочетен: 193 Коментари: 7 Гласове: 1
Последна промяна: 20:47

тук може да се изказват за писанието на Писковата европодайзадничка ,тези, за които блога и не функционира ,вероятно поради невъзможност да опонира на истините.


А мнението на блогерите за нея може дапвидите тук:

blog.bg/results.php

До

Посолство на Съединените американски щати София, България,

посланик Марси Рийс,

зам.посланик Брайън Даутън

Уважаема госпожо Рийс,

след кървавите събития на Майдана, вследствие волята на украинския народ, бе свален  президента Виктор Янукович, който отказа се подчини на волята на мнозинството и да подпише договора за асоцииране на страната към ЕС, каквито бяха въжделенията на украинския народ. В резултат бе сформирано временно правителство, което да осъществи подготовката за извънредните президентски избори в края на май. Това даде надежда, че страната най-сетне ще излезе от блатото на корупцията, до която беше докарана от марионетката на Кремъл, властвала на първия пост сравнително дълго време, за да задълбочи кризата в страната. В Украйна живеят над петдесет милиона души и повечето от тях едва свързват двата края. Корупцията и кражбата на бизнеса са се превърнали в редовна практика, вследствие на което опитът за частна инициатива, базирана на пазарните практики, в момента е почти невъзможна.
   Тук обаче пишем в знак на протест срещу Вашите действия или по-скоро вашата пасивност предвид последните събития. При това тази пасивност е непростима предвид факта, че много от базите на НАТО са разположени в близост до Русия и до размирната Източна Украйна. Това би трябвало не само да бъде  „гаранция за сигурност и стабилитет“, но и ефективно действаща единица в подходящия момент, а по-подходящ от настоящия едва ли може да има.

  Вие може и да сте държава, която е с малко „по-възрастна“ от къщата на моите баба и дядо в едно китно българско селце, но пък сте първата страна,  приела първата поправка в конституцията, която да гарантира основните човешки права. Това, както и факта, че сте една от супер силите в световен мащаб, поставя пред вас и по-големи ангажименти - както да довършите започнатото в Афганистан и Ирак с помощта на съюзниците, така и да поемете ангажимента си в Украйна. А страната е изправена пред заплахата на откровения руски милитаризъм, който не води нищо добро след себе си. 
  
В последно време вашите най-отговорни политици обикалят из света, но тези обиколки не се отличават с особена ефективност. Опитите им да убедят хората в ползите на газовата диверсификация остават вяли и неубедителни - подшушване тук-там и ..до тук. А от такава диверсификация се нуждаят почти всички страни от бившия комунистически лагер, особено България, която е 100 % зависима от руския газ и като капак на това, е на път да саботира спирането на другия руски проект "Южен поток", което пък окончателно ще ни сбогува с надеждата за алтернативен газ и достигането на разумни цени на синьото гориво за българския потребител.
  Добре би било да има по-сериозно обучение на българските военни предвид факта, че с приемането ни в НАТО отпадна задължителната военна служба, в която, в основната си част, служеха немотивирани момчета, принудени да унищожат две години от живота си за съмнителни цели и с началници, които, в по-голямата си част, разбираха от военно дело толкова, колкото ватман от космическа техника. Сега обаче вие имате дълг, който трябва да изпълните - и за военното оборудване, и за обучението на вашите български партньори.

    Това, което може би искате от нас, напълно съвпада с националните ни интереси, а именно:

- Увеличаване на американските/НАТО-вски военни на територията на България, както и военната техника. Особено в настоящия момент, когато вече имаме и обща морска граница с Руската федерация.

- Вашите тежки военни кораби трябва да са в  българската акватория на Черно море

- Продължавайте да лобирате за открити дебати за  добива на шистов газ, така че да се чуят достатъчно ясно аргументите и на едната, и на другата страна.

 

  Вие сте страната, която има ангажимента да демократизира света по простата причина, че другата възраждаща се сила - Русия, не е познавала никога в историята си и явно няма да опознае скоро демокрацията. За съжаление се намесихте твърде късно в Афганистан, след като съветските войски направиха от страната тресавище. Определено носите вина и затова, че оставихте Саддам Хюсеин да дерибейства в Ирак толкова дълго време след кувейтската му авантюра. Можеше да се намесите още тогава за свалянето му от власт, без да се стига до почти публичната жестока екзекуция години по-късно. А и щяхте да спестите много животи и страдания.
  Така че засега светът все още е еднополюсен и се крепи на вас, колкото и това да ви тежи. Повечето българи одобряват членството на страната ни в НАТО,  а военните и онези от тайните служби при комунистическия режим никой нормален човек не приема сериозно.
  Може да не сте точно „империя на доброто“, но засега няма друга алтернатива, поне за недопускането на реванша на руския империализъм. Затова ви молим да приемете събитията в Украйна такива, каквито реално са - агресия на една държава на чужда територия. Това означава бърза покана към Украйна за членство в НАТО, приемане в пакта и всички по-нататъшни действия, произтичащи от членството. И то възможно най-бърза - обратната страна не мисли, а действа. За разлика от вас.


15.04.2014


ПП - Публикувам коментари само на подкрепящите този постинг.





Гласувай:
7



1. kostadin - Това чудо невиждано е родено в Бъ...
15.04.2014 21:01
Това чудо невиждано е родено в България Яло е хляб български ,а е станало родоостъпник и иноверец.
цитирай
2. kostadin - Какво ли ще стане, ако ние изпратим ...
15.04.2014 21:18
Какво ли ще стане ,ако ние изпратим писмо с изказвания за нейната човешка добродетелност и журналистическа етика и честност иблагопожеланията на блогерите ,на които тя е нанесла обида.Може би посланичката ще си я хареса за президент на BGобласт от EC
цитирай
3. mt46 - Ето един много добър анализ... Може да го пуснеш в отделен пост...
15.04.2014 21:22
http://afera.bg/pozitsia/60088.html
Живеем в три кризи: българска, европейска и световна. Българската е между управлявани и управляващи; европейската е между страните основателки на ЕС и нас европейците второ качество; световната е за Украйна между Русия и САЩ.

САЩ – условно казано, защото не са САЩ, а са транснационални корпорации, базирани в САЩ; САЩ отдавна са на биг бизнеса и ще продължат да са негови.

Русия – условно казано, защото не е Русия, а Путин и неговите хора, които не се знае доколко ще бъдат негови, ако столът му се заклати, но повечето рускини и руснаци засега са възторжено негови. Аз не знам да има еднополюсен магнит. Съмнявам се да има еднополюсен свят.

Който иска да е политолог, първо да прочете Тукидид. Аз не можах да го прочета в оригинал. Тукидид живял в 5 век преди Христа и писал на старогръцки. Баща му бил заможен, имал златни мини в Тракия. Тукидид бил военачалник, написал 8-томна “История на Пелопонеската война”. Тя е ключ към разбиране на политиката във всички времена, понеже Тукидид открил формулата, наричана “баланс на силите”. Поради това “Пелопонеската война” е тълкувана от Хобс, Хамилтън, Фон Клаузевиц, а в по-ново време от Ханс Моргентау, Джордж Кенън и Хенри Кисинджър.

8-томната история на “Пелопонеската война” е преведена на английски от Инок Пауъл (Enoch Powell). На 25 години той бил най-младият хабилитиран професор по антични езици в Кеймбридж. През Втората световна война постъпил във военното разузнаване. На 30 години се сражавал като действащ бригаден генерал. След войната влезе в политиката, обвини желязната лейди Маргарет Тачър, че гледа света през американски очила (реки от кръв ще донесе напливът на мюсюлмани и черни на острова, напливът на сексуално различни в армията, политиката и дипломацията).

Тъй наречените политолози и военни експерти не са такива, ако не са прочели превода на “Пелопонеската война” на Инок Пауъл; не искам от тях да са го анализирали като Кисинсжър.

САЩ стоят по-стабилно от Русия. По-лесно е да разглобиш, отколкото да сглобяваш. Зная го от малък, когато разглобявах играчки и часовници и после не можех да ги сглобя. Всеки помисъл, че СССР може да бъде сглобен, след като бе разглобен, е илюзия. Но и еднополюсният свят е илюзия, опакована в друга илюзия – че САЩ са победили и могат да хазяйничат на територията на “победения”, без действията им да предизвикат противодействие.

Крим се присъедини към Русия. Да, присъедини се, не бе завладян. Защо казват анексиран? Защото журналистите не знаят български и казват на кмета градоначалник, не знаейки, че градоначалникът не е кмет, а командващ градски гарнизон? Или защото повтарят като папагали политици, които са си плюли в устата да казват, че Крим бил анексиран? Или защото това е “Нато спийк”. Българските пишман анализатори говорят “Нато спийк”, както персонажите на Оруел говорят “Ню спийк”. Присъединяването на Крим към Украйна предизвика:

1) Закани към Путин, как той ще пострада, ако не слушка САЩ и НАТО. Заканите бяха на всякакво равнище – от президента на САЩ до най-дребния политически пигмей в България.

2) По-трезва оценка на присъединяването дадоха реалисти като Кисинджър, който за разлика от българските професоря има несравним международен опит и е изучавал Тукидид. “Вашингтон пост” и “Ню Йорк Таймс” казаха (прибързано), че Путин е победил.

Горните “1″ и “2″ са като плюс и минус. Summa Summarum минус. Плюс и минус правят минус, както ни учеха, когато разкриваме скоби в час по алгебра.

Дори да приемем, че присъединяването на Крим е червена точка за Русия, то е черна точка за нас. Защото присъединяването отложи естествената и заслужена смърт на анахронизма НАТО. Казано на френския дипломатически език, НАТО отдавна нямаше “raison d’etre”. Казано на английския дипломатически език, присъединяването на Крим към Русия даде на НАТО “a new lease of life /on life”.

Украинската криза – уви! – ревитализира НАТО. Швеция, която никога не е била в НАТО, сега, покрай Украинската криза флиртува с идеята да влезе в НАТО. Швеция отдавна има самолетостроене. И да влезе в НАТО, Швеция не рискува като България да се превърне в Dumping ground за US изтребители трета ръка, чието място е във военните музеи. А България ще ги купи за един милиард, както навремето министър Савов и принц Кирил, съблазнени от комисионната, купили от Круп пребоядисани полски оръдия. Западноевропейските държави, основоположнички на НАТО, също няма да станат Dumping ground, защото те отдавна са в EADS, European Aeronautic Defense and Space Company. А България, най-бедната европейска страна, е беззащитна от свои и чужди. САЩ атакуват веригата европейски страни в най-слабото й звено. България. Като с шистовия газ. Ако България не се съгласи Добруджа да бъде отровена чрез добив на шистов газ, “Шеврон” може да осъди България за пропуснати ползи.

Ще купувате стари самолети, ще купувате ГМО домати, въпреки че през 60-те години България стана първа в света по износ на домати и доматено пюре, задминавайки Италия.

С престъпленията, които извърши по света, налагайки “демокрация” с бомбардировки, със своите наемници от компании субконтрактори (Halliburton, чрез Дик Чейни, военен министър и вицепрезидент на САЩ при Джордж Буш-син, Greystone в днешна Украйна) НАТО се покри с позор.

НАТО е от 1949 г. за да противостои на съветската заплаха. Варшавският договор е от 1955 г. като противотежест на НАТО и бе разтурен през 1991 г. През 1968 г. СССР със символично участие на съюзниците си, за да е операцията привидно международна, извърши нашествие в Чехословакия, за да стъпче Пражката пролет за социализъм с човешко лице. Беше блестяща, безкръвна военна операция и политическо фиаско. НАТО гледаше със скръстени ръце. Както през 1956 г., когато съветските танкове стъпкаха въстаналите унгарци. Утвърди се съветски модел на военна интервенция от името на “социалистическата общност”. САЩ копират, интервенирайки от името на “международната общност”.

Лошо е, че украинската криза ревитализира НАТО.

Аз вярвам на САЩ и НАТО, когато те казват, че не искат война. САЩ – разбирай транснационалите – искат севън. Хем душата в рая, хем кракът им в Русия. Севън е Seven, седем:

1) Безредици в Украйна чрез подстрекаване и финансиране на фашизоиди в Полша и Украйна 2) Дрънкане на оръжие, “Lip service” – pro forma заплахи, но без военна намеса, за да не затънат САЩ, както в 20-годишната Виетнамска война, която завърши с фиаско за САЩ през 1975 г. З) Запориране на задграничните авоари на руските и украинските олигарси без тези, които финансират антируското брожение, с което привличат и други олигарси да го финансират. Когато и ако САЩ постигнат война между Украйна и Русия 4) Войната да се проточи с пари от ЕС и оръжие от САЩ до взаимно изтощаване на Русия и Украйна 5) Путин да бъде елиминиран поради вътрешно недоволство или “другояче” 5) Изоставяне на употребените вече кафяви фашизоиди, подпомагане на Украйна да се справи с тях; US (транснационалите) слагат ръка върху природните богатства на Русия 5) Украйна повече не е нужна, тя има само жито, въглища, метал, самолетостроене, ракетостроене, които само се пречкат на световния пазар 6) Западна или цяла Украйна е оставена да увисне на шията на ЕС и да й тежи като воденичен камък 7) Summa Summarum тройна победа над Украйна, Русия и ЕС.

“Планът Севън” е хубав.

“Seven …That’s the time we leave at seven …I’ll be waitin’ up for heaven …”

Зная ли я аз тази песен? – Да. Пее я Дорис Дей. – Нали е приятна музиката. Music for ambiance. – Да. Музика за атмосфера. – Нали е по-приятно да закусваме заедно, отколкото всеки сам на масата си. Макар че не е закуска, а брънч. – Да – съгласих се отново. – Щом сливаме breakfast с lunch, значи е brunch. – Сега чуваме Росини. Аз обичам ли Росини … Какво най-много от Росини? – Турнедо Росини. – Ха-ха. Турнедото е вкусно. Но е за вечеря, не за брънч. – Да.

Защо все казвам “да”. Йесман такъв! Вече ще казвам “не”.

Искам ли той да ме заведе в Монс? Не, не искам. Ще плувам ли? Не, няма да плувам в това сиво белгийско море. Но той ме принуди пак да казвам “да”.

Вярно ли е, че съм тук с официална покана от най-високо място, защото съм превел автобиографична книга на Джорж Буш-баща? – Да, вярно е … Да, зная, че той е бригаден генерал, понеже едно рохко яйце… Ако беше генерал с четири звезди на пагона, щеше четири яйца… Да, на френски е Oeuf a la coque. Не, не така, а рохкото яйце, както е на столчето – черупката с отсечено движение на ножа …не към мен, ще ме опръскате …не към вас, ще си опръскате хубавата униформа. …Да, ям. Но много е дълго да ви обяснявам как се правят яйца по панагюрски …Да знам как е яйца по каубойски. Каубоят плюе в тигана и ако тиганът го наплюе обратно, if the pan spits back, каубоят счупва яйцата. Вие много яйца по света счупихте … Напротив, ям. Мога да изям сто яйца. Двеста яйца. Триста яйца. Руският хайвер, и червеният, и черният е рибешки яйца, помислете.

Еднозвездният стана, после се върна и отново седна срещу мен. Усмихваше се. След малко поставиха на масата червен и черен хайвер. Това ли е? – Йес, принуден бях да съглася. Нямаше блини, но аз в свободен превод на ум си преведох брънч като руска закуска и си казах, че България трябва да излезе от НАТО.

Димитри Иванов

В. Сега
цитирай
4. kostadin - Заслужава си да го пусна и в нов по...
15.04.2014 21:26
Заслужава си да го пусна и в нов постинг ,но ми се ще да не разводняваме образа на известната независима евроориентирана писателка ли беше ,преписвачка на чужди мнения ли или нагаждачка Пискова Като истинска журналистка с евроориентация тя не допуска друго мнение освен нейнотоАбсолютна демократка е
цитирай
5. kostadin - Интересно ми е каква е ролята на п...
15.04.2014 21:40
Интересно ми е каква е ролята на посланика на сащ в неговият емеен живот Аз предположих ,че играя ролята на жената Но може и да съм се объркал
цитирай
6. kostadin - Кушел я хвана в гнусна измама целяща да подвежда хората
15.04.2014 21:45

Един уважаващ себе си журналист, преди да пусне такъв материал, трябва да го провери от няколко източника. Разбирам, че от радост сте пропуснали това задължително условие, но с това си действие просто сте потвърдили поговорката "бързата кучка слепи ги ражда". Това е. Никога не е късно човек да се изложи. И Вие го сторихте с пълна сила.


Москва обяви записа на „посланиците“ за фалшив
Руските власти определиха като скалъпена история появилия се в интернет запис на двама предполагаеми руски посланици, говорещи за кризата в Украйна.
Появилият се в интернет предполагаем запис на двама руски посланици в африкански страни, които коментират обстановката в Украйна с нецензурен език, е грубо и цинично скалъпена история, заяви източник от руското министерство на външните работи, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.

"Невъзможно е да се коментира някаква си компилация от звуци, субтитри и снимки, в това число и на посланика Юрий Дубинин, който за съжаление почина през 2013 г.", се посочва в изявлението на външното ведомство.

В документа се пояснява, че става дума за скалъпена на бърза ръка груба и цинична история, която е опит да се отвлече вниманието от скандалите, породени от изказвания на западни дипломати относно Украйна.

Британският в. "Гардиън" пише, че в интернет се появи запис на разговор, за който се твърдеше, че е между посланици на Русия в две африкански държави.

Разговорът бил проведен на 30 март между посланика в Еритрея, Игор Николаевич Чубаров, и колегата му в Зимбабве и Малави, Сергей Викторович Бахарев.

В него двамата предполагаеми дипломати с доста груби и понякога дори с нецензурни думи коментират украинската криза, анексирането на Крим от Русия, реакцията на африканските страни относно анексирането.

Двамата предполагаеми посланици се шегували също, че след време Русия ще присъедини също Каталуния, Венеция, Шотландия и Аляска.

В качения в интернет разговор се споменават България и Румъния

Посланикът в Еритрея казал на колегата си, че Русия трябвало да си вземе обратно двете балкански страни, но той отговорил, че "България, Румъния цялата балтийска измет трябва да си останат засега в ЕС".

Към записа има и снимки на двамата предполагаеми дипломати, но руското външно министерство поясни, че на едната от снимките е покойният руски дипломат Дубинин като по-млад.

Възможно е записът в интернет да е отмъщение за неотдавнашните изтичания в интернет на дискусии на западни дипломати относно Украйна, отбелязва в. "Гардиън".


http://dnes.dir.bg/news/rusia-ukrina-zapis-poslanitzi-16449301?nt=10
цитирай
7. kostadin - Ето коментара на VDP и коментарии на някой първи отзовали се блогери
15.04.2014 21:59
20:16 - Не Ви ли е мъничко срам, г-жо Пискова?
Автор: vdp Категория: Политика
Прочетен: 353 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пиша този пост във връзка с
Отворено писмо до американския посланик-алтернатива
http://angpiskova.blog.bg/politika/2014/04/15/otvoreno-pismo-do-amerikanskiia-poslanik-alternativa.1257315

Тъй, като "многоуважаваната" авторка изрично е упоменала, че ще пуска коментари само в подкрепа на нейното ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНО мнение, аз пък ще си позволя да коментирам писанията и тук.




И така моите въпросчета:

9:48 - Отворено писмо до американския посланик-алтернатива
Автор: angpiskova Категория: Политика
Прочетен: 0 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19:49

До

Посолство на Съединените американски щати София, България,

посланик Марси Рийс,

зам.посланик Брайън Даутън

Уважаема госпожо Рийс,

след кървавите събития на Майдана, вследствие волята на украинския народ, бе свален президента Виктор Янукович, който отказа се подчини на волята на мнозинството и да подпише договора за асоцииране на страната към ЕС, каквито бяха въжделенията на украинския народ. - Как, г-жо Пискова, разбрахте Вий въжделенията на украинския народ? На база на кой референдум?
В резултат бе сформирано временно правителство, което да осъществи подготовката за извънредните президентски избори в края на май. Това даде надежда, че страната най-сетне ще излезе от блатото на корупцията, до която беше докарана от марионетката на Кремъл, властвала на първия пост сравнително дълго време, за да задълбочи кризата в страната. ВУкрайна живеят над петдесет милиона души и повечето от тях едва свързват двата края. Кражбата на бизнеса беше станала практика, вследствие на което опитът за частна инициатива, базирана на пазарните практики, стана напълно немислима. - Колко време сте живяла в Украйна та така добре я познавате?
Тук обаче пишем в знак на протест срещу Вашите действия или по-скоро вашата пасивност предвид последните събития. При това тази пасивност е непростима предвид факта, че много от базите на НАТО са разположени в близост до Русия и до размирната Източна Украйна. Само военните бази на САЩ са над 130 в държавите на поне 90 нации, в това число и България. Това би трябвало не само да бъде „гаранция за сигурност и стабилитет“, но и ефективно действаща единица в подходящия момент, а по-подходящ от настоящия едва ли може да има. - Тоест да разбирам, че Вие, г-жо Пискова агитирате и подстрекавате към започване на война?

Вие може и да сте държава, която е с малко „по-възрастна“ от къщата на моите баба и дядо в едно китно българско селце, но пък сте първата страна, приела първата поправка в конституцията, която да гарантира основните човешки права. - А доколко се спазват те към момента, г-жо Пискова?
Това, както и факта, че сте една от супер силите в световен мащаб, поставя пред вас и по-големи ангажименти - както да довършите започнатото в Афганистан и Ирак с помощта на съюзниците, така и да поемете ангажимента си в Украйна. А страната е изправена пред заплахата на откровения руски милитаризъм, който не води нищо добро след себе си. - Тоест руския милитаризъм най-лошият милитаризъм на света, американския най-добрия, нали?
В последно време вашите най-отговорни политици обикалят из света, но тези обиколки не се отличават с особена ефективност. Опитите им да убедят хората в ползите на газовата диверсификация остават вяли и неубедителни - подшушване тук-там и ..до тук. А от такава диверсификация се нуждаят почти всички страни от бившия комунистически лагер, особено България, която е 100 % зависима от руския газ и като капак на това, е на път да саботира спирането на другия руски проект "Южен поток", което пък окончателно ще ни сбогува с надеждата за алтернативен газ и достигането на разумни цени на синьото гориво за българския потребител. - Диверсификация - каква хубава дума и колко предъвквана последните години. кои точно са алтернативните източници на газ г-жо Пискова?
Добре би било да има по-сериозно обучение на българските военни предвид факта, че с приемането ни в НАТО отпадна задължителната военна служба, в която, в основната си част, служеха немотивирани момчета, принудени да унищожат две години от живота си за съмнителни цели и с началници, които, в по-голямата си част, разбираха от военно дело толкова, колкото ватман от космическа техника. - Аз, за разлика от Вас съм служил в армията, г-жо Пискова, но нека приемем, че Вие разбирате повече от тази материя.
Сега обаче вие имате дълг, който трябва да изпълните - и за военното оборудване, и за обучението на вашите български партньори.
Това, което може би искате от нас, напълно съвпада с националните ни интереси, а именно:

- Увеличаване на американските/НАТО-вски военни на територията на България, както и военната техника. Особено в настоящия момент, когато вече имаме и обща морска граница с Руската федерация.

- Вашите тежки военни кораби трябва да са в българската акватория на Черно море

- Продължавайте да лобирате за открити дебати за добива на шистов газ, така че да се чуят достатъчно ясно аргументите и на едната, и на другата страна.

Горните три опорни точки дори няма да ги коментирам, само ще попитам колко Ви плащат задокеанските Ви господари, г-жо Пискова? Можете и да не ми отговаряте.

Вие сте страната, която има ангажимента да демократизира света по простата причина, че другата възраждащасе сила - Русия, не е познавала никога в историята си и явно няма да опознае скоро демокрацията. - Не е лошо да се запознаете с руската конституция. Ако за Вас противопоставянето на тоталното изпедерастяване е най-недемократичното нещо, аз лично мога и без Вашата демокрация.
За съжаление се намесихте твърде късно в Афганистан, след като съветските войски направиха от страната тресавище. - Там, ако се не лъжа се мотаеха и американците май, но това не е удобно да се споменава, а?
Така че засега светът все още е еднополюсен и се крепи на вас, колкото и това да ви тежи. Повечето българи одобряват членството на страната ни в НАТО, - Ех, ако направят един референдум по въпроса, как ще се изненадате.
а военните и онези от тайните служби при комунистическия режим никой сериозен човек не приема сериозно. - М, да, приемаме насериозно само изключителни професионалисти - журналисти, като Вас.
Може да не сте точно „империя на доброто“, но засега няма друга алтернатива, поне за недопускането на реванша на руския империализъм. Затова ви молим да приемете събитията в Украйна такива, каквито реално са - агресия на една държава на чужда територия. Това означава бърза покана към Украйна за членство в НАТО, приемане в пакта и всички по-нататъшни действия, произтичащи от членството. И то възможно най-бърза - обратната страна не мисли, а действа. За разлика от вас. - Това, ще ме прощавате г-жо Пискова, ама пак ми понамирисва на призив за война. Ама като стана ясно, колко разбирате от армия, не се учудвам.
П.П. Комемтари може да публикува, който си поиска, каквито желае, тъй като моята авторитарна същност не допуска модерацията в блога ми.

15.04.2014
Нагоре



Гласувай:
9
0
Гласували сте!


Прочелите постинга прочетоха и:
Отворено писмо до американския посланик-...
ЕТО ГО И ПЪРВИЯТ СВАЛЕН УКРАЙНСКИ ВЪРТОЛ...
ПИС-КОВА С ОТВОРЕНО ПИСМО ТИП ВИЦ,ДО ПОС...

Предишен постинг

ПОДКРЕПЯМ ОТВОРЕНОТО ПИСМО ДО САЩ!!!
Коментари
1. insar - Охо, angpiskova иска "още ...
20:45
Охо, angpiskova иска "още НАТО" у нас както казва Плевнелиев. Че и военни кораби в акваторията на Черно море... ама тя и шистов газ напира да добива! Пие й се "газирана" вода май:) Абе Пискова, що не предложите направо да подпишем една декларация и да станем вече официално 51 щат на "империята на доброто" :)
цитирай
2. lidis - Дебилите нямат срам....
20:56
Невежеството и неадекватността им ще ги довърши...жалко, че калинки,като г-зата трови нета срещу заплащане с неадекватните си писаници....
цитирай
3. kostadin - Ама защо така говориш за другарката ...
21:13
Ама защо така говориш за другарката Пискова!
Тя няма срам ,защото от безсрамието си живее
Не дава коментари да се правят от опонентите си Ами тогава кого представлява?
Пуснал съм и писмото в пост алтернатива за писмото на Пискова Там има и 10 листа с имена на блогери ,които тя е засегнала със своето дебелоочие.
Украинци от Донбаската област спират танк без да са въоражении за тази им постъпка сигурно е виновен Путин.Само той може така да шашардиства доблестните украинци
цитирай
Редактирай | Изтрий
4. freeoldmen - Този трол angpiskova с успех налага основната си задача-
21:14
да трови психиката на българите и да ги настройва един срещу друг...
Смятам, че правилната тактика е игнориране и хумористично отношение към напъните й...
цитирай
цитирай
8. kostadin - 21:17 - ПИС-КОВА С ОТВОРЕНО ПИСМО ...
15.04.2014 22:15
21:17 - ПИС-КОВА С ОТВОРЕНО ПИСМО ТИП ВИЦ,ДО ПОСЛАННИКА НА САЩ?! А ЕТО ГО И ПОСЛАННИКА!
Автор: chavdar01 Категория: Политика
Прочетен: 138 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 21:22


ПИСКОВА ВИЦ ПАРАД! :)))
А СЕГА СЕРИОЗНО!Американският посланик доведе съпруга си/мъж/ в Кюстендил



Временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Браян Далтън предизвика усмивки и весели споглеждания сред присъстващите на първата копка на нов социален център в Кюстендил, след като доведе съпруга си мъж.

Справка в интернет показа, че Б. Далтън и екзотичният красавец Анандарупа Сананасвачи са двойка повече от 20 години. По време на обръщението си Браян Далтън официално благодари, че е бил поканен в Кюстендил със съпруга си.

„Няма нищо странно в това съжителство”, каза председателят на фондация „Сийдър” Линдзи Солтцгивър. „Аз не знам дали имат официален брак, но в много американски щати еднополовите бракове са законни”, каза Линдзи. Младата дама е американка, но от години работи и живее в Кюстендил, където пристигна като доброволка от Корпуса на мира, след това обаче остана влюбена в страната и в съпруга си Димитър, от когото има и прекрасно дете.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов, charge d'affaires на посолството на САЩ Браян Далтън, както и президентът на фондация „Сийдър” Линдзи Солтцгивър направиха вчера първа копка на административен център за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с ментални проблеми.

„Днес имаме невероятния шанс да дадем старт на една прекрасна инвестиция в бъдещето на децата на България, защото може да добавим поредната капка в нашите усилия те да живеят по един коренно различен начин от това, което е сега. Основната роля се пада на нашите приятели от посолството на САЩ. Много благодаря, че заедно може да реализираме тази партньорска инвестиция. Инвестиция в бъдещето не само на децата, а на един цял свят. Свят от многобройни сърца, които ще бъдат винаги неразделни”, каза кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

На церемонията присъстваха и бъдещите потребители на новия център, които и в момента се отглеждат от фондация „Сийдър” в Кюстендил.

„Радостно е, че след години работа по подготовката на проекта с помощта на община Кюстендил, която предостави земята и се ангажира с обзавеждането на центъра, а финансирането на строителството в размер на 266 500 долара е от отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ, точно след 300 дена този център ще стане факт, той е надежда и мечта за мен”, каза Линдзи Солтцгивър.

Центърът ще има пет стаи за терапия, офиси, кухненски помещения, санитарни възли и складови помещения. 24 деца и младежи с умствени затруднения ще имат възможност да се обслужват в този център. Ще бъде назначен обслужващ персонал и специалисти, чиято численост е 30 души.

От своя страна, Браян Далтън заяви: „Особено се гордея, че американският народ чрез програмата за хуманитарна помощ към департамента за отбрана предложи ресурсите, необходими за изграждането на този център. Съвместните ни усилия излъчват ясно послание, че българските деца с увреждания имат бъдеще”.


P.S.
ПИС-КОВА,СТАВАШ СМЕШНА!
НЕ ЗНАЕХ ЧЕ СЪЧИНЯВАШ И ВИЦОВЕ!


Нагоре



Гласувай:
7
0
Гласували сте!


Прочелите постинга прочетоха и:
„ЖИВНАХМЕ В ГЪМЗОВО!”
Не Ви ли е мъничко срам, г-жо Пискова?
Позор!

Предишен постинг

СРЕЩУ РЪЖЕН НЕ СЕ РИТА! ИЛИ ЗАЩО ЦАЦАРОВ НИКОГА НЯМА ДА ВКАРА В ЗАТВОРА Б.Б. ОТ Б?!
Коментари
1. kushel - Пискова е едно обикновена платена ...
21:34
Пискова е едно обикновена платена гозолизачка. Такива лесно се купуват, защото нямат капка морал. Тя и майка си и баща си би продала за нукой сребърник.
цитирай
2. chavdar01 - ДО 1. kushel
21:37
НЯМА МОРАЛ,НО ИМА МОДЕРАЦИЯ! :))))
И ТРИЕ ВСИЧКИ КРИТИКУВАЩИ Я КОМЕНТАРИ.
цитирай
цитирай
9. born - Видях, че въпросната персона е п...
15.04.2014 23:52
Видях, че въпросната персона е пуснала постинг-антипод на отвореното писмо до Гаулайтера от САЩ, пардон превъзходителството Гаулайтерка от САЩ, но не го отворих. Така мисля да правя и в бъдеще. Мисля, че тази женица се кичи незаслужено с прозвището "журналист". Ако журналист означава да четеш половин минута новини в някоя медия , пък била и тя БНТ. Навсякъде е пълно с подобни калинки. Благодарение на такива като нея, журналистите заслужено могат да се кичат с термина "журналя". Продажни, безсрамни, платени, гнусни, безродни.
цитирай
10. kostadin - Не мога да я нарека журналиска или ...
16.04.2014 08:30
Не мога да я нарека журналиска или дама Тя е безпардонна и нагла Но в същото време от всякъде погледнато на писанията и си личи невъзможността да заблуди четящите я.За това ,че всичките европодайзадници са подобни на нея ,можге само да ме радва.Те могат да отвратят всеки неориентиран човек от идеите ,които проповядват.
цитирай
11. kostadin - СТа призив на съблогер ,който не е хванал ръжда
16.04.2014 12:21
http://lidis.blog.bg/izkustvo/2014/03/05/prizovavam-angelina-piskova-i-anturaja-i-da-se-iznese-ot-blo.1244861
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930