Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2015 15:44 - ПУТИНОФИЛИЯТА У НАС - ВЪВ ВРЕДА НА РУСИЯ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1115 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 02.03.2015 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


     ПУТИНОФИЛИЯТА У НАС  МОЖЕ  ДА  ПРЕДИЗВИКА  НЕЖЕЛАНА  РУСОФОБИЯ


     ПутинофилИята, която се изрази в негова подкрепа в социалните мрежи, в отъждествяването на Путин с Русия и в гавра с паметта на неговия противник, посочен от Елцин за негов заместник няма да има желания ефект от путинистите у нас, воюващи да извадят България от ЕС /Европейския съюз/ и да я натикат в ЕС /Евразийския съюз/. Евразийците в парламента и в социалните мрежи работят срещу България и това е един от недостатъците на демокрацията. С деянията си обаче те предизвикват обратния ефект тому,, что им из Центъра заказали - вместо отъждестявавне на Русия с Путин, вместо оневиняването му срещу анексирането на чужди територии, за свалянето на пътничмедския самолет, за приноса му да има наппрежение в Европа и пропагандната му война срещу България, хората разбират истината и осъзнават кои работят за България и кои за Путин. 
   Никой в България не е против руснаците, против това, което те са допринесли за световната култура. Това не може да се отъждествява с наглата политическа линия на Путин, който тиранизира която съседна страна на Русия си поиска. Сега на ред е Украйна, но директни заплахи той отправя срещу Естония, срещу нас пък води пропагандна война. Не с полковник Путин, чиято съдба ще бъде като тази на полковник Кадафи, при Русия аз я отъждествявам с Пушкин, Мусоргски, Шостакович и много други като тях. Ето и три линка:

http://planinitenabulgaria.blog.bg/muzika/2010/07/04/na-velikiia-hudojnik-chast-1-na-dmitrii-dmitrievich-shostako.571892
http://planinitenabulgaria.blog.bg/muzika/2010/07/04/na-velikiia-hudojnik-chast-2.571890
http://planinitenabulgaria.blog.bg/muzika/2010/07/04/na-velikiia-hudojnik-chast-3.571886

  И понеже моите клипове са три, но изискват хспециална подготовкахда лъдат те разбрани, прилагам три по-ясни за разбиране статии - две на Илиан Василев и една на Иво Инджев


 

                                                                                                          

Убийството на Немцов – краят на една илюзия

 | Илиян Василев

 

 

Показният разстрел на един от водачите на руската опозиция само на метри от Кремъл оттеква болезнено и шокира не само Русия, но и целия свят. С него беше премината една червена линия, която отделяше управлението на президента Путин от най-мрачните страници в най-новата история на Русия - периода на Сталин. Борис Немцов беше трън в очите на мнозина крайни националисти, които доразвиха главния идеологически постулат в сегашната кампания за оцеляване на режима на Путин - Родината в опасност - в догма и послание към фанатиците да защитават до смърт своя Месия.

Немцов не можеше да бъде спрян с арести от полиция или със съдебен произвол - прекалено голяма фигура беше за да бъде накаран да замълчи. Той действително беше първоначалния избор на Елцин за негов заместник, но в последствие службите наложиха своя избраник Путин. Немцов, заедно с Касянов, Рижков и Милов бяха заемали най-високи постове във властта и като такива знаеха механизмите, които движат Кремъл.

Дейността на Борис по разобличаване на Путиновата политика в Украйна и безпределната му тревога за разкъсване на историческите връзки между два братски народа нямаше как да не бъдат наказани от някой, който стреля в Украйна в защита на сепаратистите и комуто Немцов пречи. Фронтовата линия на битките в Източна Украйна минава и през Москва - и там стрелят и убиват хора.

Да, малко вероятно е Путин лично да е дал нареждане за убийството на Немцов. Както беше и за Литвиненко или за Ана Политковская. За това си има неформали, полувоенни, организирана престъпност и служби, който пазят режима. Но руският президент носи пряка отговорност за възраждането на крайните форми на руския национализъм, за възраждането на духа и похватите от времето на Сталин, за потискането на инакомислието, за разгръщане на омразата и разделението, за насаждането на атмфосфера на терор и безвластие, за пренебрегване на елементарни човешки права и свободи - и всичко в името на оцеляването на Путин.

Ако дълго и упорито насаждаш омраза, насилие и недоверие към външния свят, то неусетно те започват да преливат около теб, прерастват в недоверие, насилие и омраза към ближния и съседа. И един ден някой започва да убива.

AdPlatformZone = { id: "e9ca22318", format: "500x0" }; Най-големият кошмар на Владимир Путин е, че в стремежа си да се огради отвсякъде от заплахите на Майдана и на демократичната опозиция, той насърчи създаването на различни неформални и полувоенни структури като обществен буфер срещу опозицията. Тези сили не могат да бъдат постоянни държани под контрол защото в екзалтацията си по доказване на своята лоялност към Вожда и "защита на Родината от майдановци" те винаги могат да прекрачват границата и поемат нещата в свои ръце.

Затова днес Путин не може да се измъкне с дежурното обяснение, че някой го провокира - тази система и режим са създадени изключително и само за да обслужват оставането му на власт. Бъдете сигурни, че скоро ще бъде намерен някой дежурен виновен, който да поеме отговорността за разстрела. Но никой разследващ няма да се осмели да стигне до истинския морален убиец и поръчителите.

Не изключвам и други крайности в отчаяните опити за информационно противодействие за да се снеме личната отговорност на първия човек в Кремъл за убийството на една от най-ярките фигури на политическия небосклон на Русия в последните двадесет и пет години. Борис Немцов беше всичко, което Путин не бе - ерудиран, харизматичен, висок във всякакъв смисъл човек.

От тук нататък Русия няма да бъде същата. Дългото сбогуване на руския президент с властта ще бъде болезнен, неравен и частично обратим, но неизбежен процес. Убийството на Немцов не е последното - много хора още ще загубят своя живот и в Русия и извън нея - защото царете в Кремъл, особено тези с власт и пари, никога не си тръгват доброволно.

100 години след 1917 изглежда Русия върви към нова революция.
 

Илиян Василев: Убийството на Борис Немцов е политическо                   
Интервю на Калин Манолов с Илиян Василев

Убийството на Борис Немцов си остава политическо. Откъсването му от реалните факти вече е толкова значимо, че те се заместват с виртуална реалност, върху която се позиционират тезиси  и постулати, ключови за политическите внушения и обяснения на случващото се в Русия. Това е политическо убийство от най-чист вид, каза бившият посланик на България в Русия Илиян Василев в интервю за предаването „Конструкция“.

Това не е показно политическо убийство. Спомнете си как Анна Политковская беше убита. Литвиненко също беше убит по начин, който трябва да внуши респект към могъществото на тези хора, които стоят зад убийството му, че ако някой е недоволен  от това, което става в Русия, той рано или късно ще бъде застигнат и ще бъде наказан по начин, по който не просто да му бъде отнет живота, а да се отправи послание към другите. Трудно би могло да се очаква, че президентът Путин лично ще даде разпореждане за подобно нещо, това е абсурд. Проблемът е в цялата атмосфера на агресивност, на руски национализъм в крайните му фази, които фактически отвориха джинът от бутилката и той сега е извън контрола дори и на хората от Кремъл. /…/ Силите на злото, които са отприщени в Русия, вече са извън контрола на Путин, добави той.

Василев коментира още: Вината, която носи президентът Путин лично, е това, че създаде тази атмосфера. За да спаси режимът си, той „натисна докрай педала“ на национализма и премина тънката линия, която го разграничаваше от Сталин, но нещата  сега са от по- рефиниран вид, със съответните методи и прийоми на времето, в което живеем.

Той беше категоричен, че информационната война се води и в България: Ние вече сме фронтова държава и то не заради друго, а защото искат да подменят очевидни и очевадни истини, за да не признават какво още трябва да стане, за да признаят отговорността на сепаратистите и свалянето на самолета.

На “моралния фронт” на русофилията у нас- нищо ново

By Иво Инджев февруари 28, 2015 Post a comment

Убийството на опозиционния политик Борис Немцов, политическия антипод на Путин , моментално задейства автоматичната аларма на пропагандата в защита на Путин. Дежурният й контриращ аргумент е, че Путин няма полза да бъде смятан за поръчител и затова няма как да бъде такъв.

 

Това е типичната илюстрация на „гузен, негонен бяга”. Защото не е нужно Путин лично да нарежда убийства при толкова много же(лаещи) да свършат тази мръсна работа. А за ситуацията в Русия, при която има нагнетена убийствена ярост срещу несъгласните с диктатора, е виновен именно диктаторът.

 

Сред първите реакции в защита на Путин от убития Немцов, които българите чуха още преди да е изстинал трупът на жертвата, беше коментарът на Любомир Коларов. В интервю за БТВ този приятел на путинизма ( „Приятели на Русия” се казва сдружението му, което проси милиони за нови руски и поддръжка на стари съветски паметници) , един от вождовете в навалицата от русофилски организации, веднага се нахвърли да очерня Немцов с калта на руската официална пропаганда – например право на японците като вицепремиер преди близо 20 години да си ловят риба в руски води в Тихия океан. Със силен руски акцент Коларов „намекна” също, че Немцов може да е ядосал хора, на които дължи пари. Изобщо, всичко е възможно, само не и Путин да е виновен, защото няма полза да бъде подозиран в поръчителството на това убийство.

 

Оставям настрана фактът, че убийството на Немцов потресе демократичния свят и от президента на САЩ, през „Ню Йорк таймс” и „Вашингтон пост” се посипаха суперлативи за смелостта на Немцов да се опълчи на Путин, докато в България Петата колона моментално извади готовия за такива цели лозунг „ Путин е невинен”. По „интересно” е друго: че при всички подобни убийствени ситуации в Русия умират най-големите врагове на Путин, като Политковская, Литвиненко и Немцов, а пропагандата внушава, че „жертвата” едва ли не е Путин, защото незаслужено го подозират.

 

За руските шовинисти, чиято вътрешна подкрепа Путин съзнателно търси с агресия навън, реакцията на (само)защита чрез презумпцията на невинност до доказване на противното е очаква параван и естествено продължение на цялата „логика” , според която целият свят греши в оценка си за руската агресивност. Те все пак са руски шовинисти, отива им грозната поза на изплезения език срещу Европа, Япония, Австралия, Северна Америка и т.н.! Какво друго обаче са българските защитници на Путин, ако не наемници на един чужд, все по-враждебен на България режим, действащи по указания отвън?

 

Тези хора са толкова деградирали, че нямат проблем да оплюят жертвата Немцов, както впрочем изобщо правят с подкрепата си за Русия срещу Украйна в една война, за която най-малкото може да се каже, че разкъсва Украйна, а не Русия, че се води на украинска земя с руско участие ( пък били те и “само” руски доброволци с танковете и, зенитните им комплекси и тежката артилерия). И въпреки това путинофилите са на страната на силния, на агресивния, на зъбещия се, сякаш някой напада него. Ако тази уродливост не е достатъчно ясна и сега, когато вече се гаврят с покойния Немцов, явно положението на “моралния фронт” на русифилията у нас- нищо ново.

Впрочем, когато става дума за Путин и неговите “аргументи” за постигане на целите, един от бегълците от вътрешния кръг на диктатора, политологът Станислав Белковски, описва в биографичната си книга как точно е спечелил доверието на Елцин като негов наследник. Просто накарал главния прокурор Устинов, опълчил се на Елцин, да си подаде оставката под дулото на пистолета. Лично. Ето така Немцов, политическият любимец на Елцин, не стана президент, както мнозина очакваха по логиката на посочването от самия Елцин. Путин спечелва доверието на властелина на Кремъл с пистолет в ръка и “застрелва” шансовете на реформатора Немцов да реформира Русия.
 

  Заключителные /мои!/ слова:
  Бедите които има да се стоварват на света ги заложиха политиците от началото на 20-и век. За англичаните вече съм говорил, но бедите по наше време ги заложи Андропов - най-могъщата фигура в съветското КГБ, чиято линия днес провежда Путин. Ще изброя тези беди, които тепърва ще тормозят хората:

   Промитити мозъци:
   Най-първите в тази категория са джихадистите, които на времето в комунистическа Сирия създаде Андропов за подриване на Израел. Днес те са извън контрол. Към тях включвам като следващи северокорейците, после руснаците, които се пишат националисти и които култивира Путин. Те май вече го не слушат и ще го затрият. Такива има в Сърбия и в Македония. 

    Приматизираните от режимите:
    Тук играем и ние, приматизацията е в пълен ход у нас вече 25 годиини, Един етнос вече е изцяло приматизиран и гласува само за ДПС, приматите вече са на всякъде! Приматизатори пишат редовно приматщините си в социалните мрежи, сега подсконуват от радост потому что Немцова застрелили. Приматите са нещо ужасно, давам пример с една политприматпроституираща в Блог. бг. Жените трябва да се радват, ако имат възможност да дадат живот, това е естественото им Божие употребление. А политприматката се бе цялата разлизгала от кеф, что Немцова застрелили. По-рано требеше, тресе се от съжаление друг приматизиран, от мамето на СССР поебна,и на икономиката му.
Такими пулю надо! Та надупчиха гърба на Немцов на четири места...

   За жалост освен тези две категории има и други на Запад и още по-на запад, които мерят ценностите си в пари, а това води до загуба на ценностната система и на опростачване, като завършващият стадий е Пълни блоклуци. Само че това не става веднага, трябват години за този преход. На руснаците трябваха 100 години за да вървят при тях сега успешно промивките. Те отново стиганаха до гениалното ппрозрение, че за да се запази Русия пак трябва да се въведе сталинизЪма, а това дава индикации за друго - нова революция в Русия или агресия навън, за да бъде предотвратена тя. Новите руски националисти искат точно това.
   Да не бъде много тежък постинга ми, накрая нещо по-весело:
  На кандидатстудентските изпити трябваше да се напави анализ на стихотворението на Ботев "Хаджи Димитър". Един студент бе написал:
   Тихата звездна нощ подканва самоодивите да правят промивки...
   Така "умно" звучат и АНАЛизите на убиството на Немцов в "статиите" на ощастливените блогъри от застрелването на врага на Путин, за налагането на чията линия в България те се борят. Но пък може и да им плащат, казва ли ти някой...
    Завършвам със снимка на главните герои на сценария на днешния сериал товарищите Дроздов и духовния му последовател Фартыщев. 
Напомням обаче нещо важно във връзка с гръмването на Немцов. Него бе избрал Елцин за поста му, но от КГБ турнаха полковник Путин, защото КГБ бе позападнало. И правилно направиха, защото сега КГБ като нашето задкулисие май отново върти Русия и Европа. При такъв конкурент, превъзхождащ те по всичко, как да си го не гръмнеш, ако имаш възможност! Аз бих го експлоадирал на молекули, ама бодлива крава Господ рога не дава. Не беше ли Троцки по интелигентен от Сталин? И какво - вместо четири куршума в гърба, удар с ледокоп в тила он получил. Ленин говори за спираловидния характер на развитието. Ето едно доказателство - вместо ледокоп, много по-съвършено оружие для врагове народы. 

                                image

      ДАЛИ НЕ НИ ТРЪГНАХА ВЕЧЕ ПО ПЪТЯ НА ВЪЗРАЖДАНЕТО?

image




Гласувай:
4



1. mt46 - Немцов
03.03.2015 13:29
е дребна риба за Путин, един от многото руски олигарси, докопали се до властта при Елцин... Да, у нас има доста промити мозъци от евроатлантиците, които създадоха нов, комуноподобен Интернационал, обслужващ политическите и икономическите интереси на евроамериканската върхушка /корпоративна, олигархична мафия/. Американците плащат милиони долари на новите български продажници /чрез НПО/, за да работят за тях...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12186803
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031